Accord

 

 

Iznad svih granica

Vanjski izgled
Accord zahvaljujući novim dimenzijama 4726/1840/1440 je čak za osam centimetara širi, šest centimetara duži te jedan centimetar niži od svog prethodnika, a s novim dimenzijama poprimio je sasvim novi, energičniji i emotivniji izgled.

Dizajn 'oštrih rubova' s izraženim blatobranima naglašava robusnu sportsku notu, daju Accordu izoštreniju liniju i dodatan osjećaj moći, dok su izoštreni prednji dio automobila te oble linije zaslužni za atletski i moderan izgled Accorda.

Povećanjem osovinskog razmaka s 267 na 271 cm, osigurana je dodatna prostranost i udobnost ove prekrasne limuzine, kojoj je udobnost i do sada bila vrlina. Međutim, klasična silueta limuzine upotpunjena je nizom prepoznatljivih hondinih, sportskih detalja koji prate modne trendove, ali se time ne odriču poslovične japanske jednostavnosti.

Napredne tehnologije
Accord je opremljen brojnim inovativnim tehnologijama koje su prava umjetnost, a zajedno donose najbolje od najboljeg u vožnji. Prije svega tu je LKAS (Lane Keeping Assist System) sustav koji raspoznaje vozne trake u kojima se automobil kreće pomoću obrade slika dobivenih kamerom koja se nalazi iza vjetrobranskog stakla. Sustav izračunava najbolji moment zakretanja upravljača kako bi se vozilo zadržalo između voznih traka, isto tako kontinuirani zvučni signal upozorava ukoliko se vozilo približi prelasku voznih traka.

Koristeći se radarom koji je smješten u prednjoj maski ACC (Adaptive Cruise Contol) mjeri udaljenost Accorda do vozila ispred, te automatski regulira brzinu vozila i udaljenost vozila od automobila koji se nalazi u istoj traci te na taj način značajno povećava sigurnost u vožnji. CMBS (Collision Mitigation Brake System) sustav pomaže u alarmiranju vozača o mogućem sudaru ili ako je sudar neizbježan smanjuje posljedice sudara automatskim aktiviranjem kočnica.

Agregati s najmanjom emisijom štetnih plinova u svojoj klasi
Za izvrsno iskustvo u vožnji, snagu oslobođenu bez napora i ekonomičnost u potrošnji goriva, pobrinuo se nedavno poboljšan 2.4 litreni benzinski i-VTEC agregat, snage 201 KS pri 7000 o/min koji postiže najveći okretni moment od 234 Nm pri 4500 o/min s prosječnom potrošnjom goriva od 8.8 l/100 km. Ubrzanje do stotinu kilometara na sat doseže za 7,8 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 227 km/h.

2.0 litreni benzinski agregat pruža najbolju ravnotežu između snage (156 KS pri 6300 o/min i doseže vrijednost maksimalnog okretnog momenta od 192 Nm pri 4300 o/min) i ekonomičnosti goriva od samo 7.2 l/100 km. Do stotinu kilometara na sat ubrzava za 9,3 sekunde, dok je konačna brzina od 215 km/h vrijedna poštovanja.

i-DTEC je najnoviji Hondin dizelski agregat i jedan od prvih koji je usklađen s Euro 5 normom emisije štetnih plinova. Ovaj 2.2 litreni agregat uz to što je čišći, uglađeniji i tiši u radu nego prethodni, oslobađa snagu od 150 KS pri 4000 o/min i osigurava maksimalni okretni moment od 350 Nm pri 2000 o/min s prosječnom potrošnjom goriva od samo 5.6 l/100 km. S ovom izvedbom agregata Accord ubrzava za 9,6 sekundi do stotinu kilometara na sat i doseže maksimalnu brzinu od 212 km/h.

Unutarnji izgled
Osim sportske note koja se najviše reflektira u novoj kontrolnoj tabli interijer Honde Accord u potpunosti je podređen udobnosti. Elegantna i vrlo udobna sjedala još su veća, dok je unutarnja konstrukcija sjedala dizajnirana u skladu s Hondinim sigurnosnim vrijednostima, a ergonomičnost, jednostavnost i kvaliteta dovedeni su do savršenstva. Višestruko podesiv upravljač u crno-srebrnoj kombinaciji boja sadrži sve najvažnije kontrole – uključujući komande audio uređaja, komande Adaptive Cruise Controla te komande za mobilni telefon. U unutrašnjosti se nalazi mnoštvo praktičnih pretinaca i funkcionalnih rješenja, uz nezaobilaznu Hondinu preciznost i kvalitetu izrade kako bi užitak u vožnji bio potpun. Buka u kabini je osjetno smanjena kroz inovacije u primjeni strukture podesivih okvira s izvrsnom izolacijom, pri tom nudeći tišu i uglađeniju vožnju.

Veliki prtljažni prostor ima zapremninu od 467 litara. Međutim, moguće je vrlo jednostavno preklopiti stražnja sjedala kako bi se prostor za prtljagu dodatno povećao.

Sigurnost je naš prioritet
Hondin centar u Tochigi je najveća svjetska zatvorena jedinica za testiranje sigurnosti. Rezultati testiranja i detaljnih analiza implementirani u Accord. ACE (Advanced Compatibility Engineering) struktura automobila sada je napravljena od jako zategnutog 42% čelika, koji u slučaju sudara ima mogućnost disperzirati energiju što dalje od putnika u vozilu. VSA (Vehicle Stability Assist) sustav koji dolazi serijski u svim verzijama novog Accorda, a sprječava proklizavanja doziranjem snage na pogonskim kotačima.

Accord uz impresivan izgled i performanse ima i jednako impresivne sigurnosne značajke. Neizbježan sudar pokreće niz sigurnosnih elektronskih sustava radi održavanja vaše sigurnosti. Prednji i bočni zračni jastuci su kontrolirani preko inteligentnih Supplemental Restraint System (SRS) koji prepoznaju aktivaciju zračnih jastuka kako bi vam omogućili potpunu sigurnost. Emergency Locking Rectractor (ELR) pojasevi u tri točke zatezanja, sadrže limitator zatezanja kako bi ograničili i dozirali pokrete tijela. Aktivni nasloni za glavu naginju se prema naprijed u slučaju sudara straga kako bi podržali područje vrata i umanjili utjecaj udaraca.

TCS (Traction Control System) i EBD (Electric Brake-force Distribution) rade zajedno kako bi osigurali stabilnost vozila. Konačno, sve ove sustave kontolira vozač s najnovijom tehnologijom električnog servo upravljača, EPS-a (Electric Power Steering). Hondini stručnjaci oduvijek su se vodili jednom filozofijom, kako pronaći što bolji put do još većeg zadovoljstva u vožnji. I ovaj put su uspjeli s Hondom Accord.