CR-V

 

 

 

Dizajniran u detalje
Već pri samom pogledu na CR-V, može se utvrditi da je dizajn igrao vrlo važnu ulogu. Uglađeniji i aerodinamičniji izgled Honde CR-V više je od elegantnog dizajna. Kos poklopac agregata i kratki prevjesi pomažu boljem protoku zraka iznad tijela automobila čime su omogućene izvrsne performanse, smanjenje buke u kabini i bolje ekonomičnosti goriva.

Međutim, kao i kod svih hondinih vozila, tu se krije mnogo više od samo lijepog izgleda. Kako bi se postiglo lakše upravljanje i sportski ugođaj u vožnji, smanjeno je središte gravitacije za 35 mm i proširena je karoserija. Efekt ovih promjena mogu se osjetiti istog trenutka kada počnete voziti.

Oblikovan za Vas
Sve što činimo ima svoju svrhu. Dizajn vrlo važan i stoga postoji razlog iza svakog oblika nove Honde CR-V. Tijelo je oblikovano od laganog rastezljivog čelika za okretniju performansu. Zbog toga CR-V ima jedinstvenu suspenziju za skretanje u zavojima i novi sustav kočnica kako biste sigurno zakočili. Neki od elemenata dizajna su nepogrešivi, kao na primjer jednostavno donje tijelo ili aerodinamični brisači – oboje smanjuju trenje dok istovremeno smanjuju potrošnju goriva. S Hondom CR-V vožnja postaje sasvim novo iskustvo.

Cjelina je jedan veliki detalj
U potpunosti smo svjesni da postizanje savršenstva ne završava u laboratoriju ili na utrkama. S toga Honda u pogonu koristi robote s vrhunskom tehnologijom koji farbaju i sastavljaju naše automobile. Međutim, što se tiče određenih detalja, Honda se uvijek oslanja na ljude, a ne na strojeve.

Panoramski krov poboljšava osvjetljenje, ukrasni branici, 18'' aluminijski naplatci, tihi rad brisača i dizajnerske ručke na vratima – sve je to ugradila ljudska ruka. Detalji su ti zbog kojih je CR-V prava Honda.

Kontrola nikad nije bila tako lagana
Kod Honde CR-V sve je dizajnirano kako bi se poboljšalo iskustvo u vožnji. To je lekcija koja je naučena od naših Formula, gdje je važan i mali dio sekunde koji čini razliku između 1. i 2. mjesta na podiju. Koristeći to znanje, razvili smo CR-V u automobil koji kontrolirate intuitivno – sve je baš tamo gdje Vi to trebate.

Proizveden za utrke
Vjerujemo da testiranje po najzahtjevnijim uvjetima daje najbolje rezultate. Dokaz se nalazi ispod poklopca agregata Honde CR-V. 2.0 litarski i-VTEC agregat prvotno je dizajniran za Honda Formula 1 automobile, potom je VTEC tehnologija vrlo uspješno prihvaćena na običnoj cesti. Kako bi to i dokazali Honda je proizvela preko 15 milijuna jedinica VTEC tehnologije tijekom proteklih 15 godina i niti jedna nije zakazala.

Tajna agregata leži u mikro kompjutoru koji elektronski kontrolira tajming ventila
Rezultat: uvijek koristi minimalnu količinu goriva za potrebnu performansu, i-VTEC ima ekonomičnost blisku onoj kod 1.8 litarskog i snagu agregata koji ima kapacitet više od 2.0 litarskog agregata. To znači da čim stisnete papučicu gasa, osjetite malo onog nasljeđa F1.

Može li mržnja biti dobra?
Honda nikad nije prihvatila status quo. Priča o i-CTDi dizel agregatu započela je mržnjom. Naime, Kenichi Nagahiro, Hondin glavni inženjer, mrzio je diesel agregate. Gospodin Nagahiro je na pitanje da li bi ikada mogao zavoljeti nekog dizelaša, odgovorio ''Samo ako je on najbolji''.

Rezultat je 2.2. litarski i-CTDi višestruko nagrađivani dizel agregat. To je agregat koji možete naći u novoj Hondi CR-V. Kako bi poboljšali čvrstoću agregata Honda koristi revolucionarnu metodu lijevanja. To je rezultiralo jednim od najtiših i najprofinjenijih dizel agregata na svijetu.

Vaš mir naš je standard
Sigurnost je Hondin prioritet. To kaže većina proizvođača? Istina. Međutim, s Hondom je to malo drugačija priča. Hondin centar za testiranje sigurnosti u Tochigi je najveća zatvorena jedinica za testiranje sigurnosti na svijetu . Saznanja koja su tamo usvojena su dragocjena. Uzimajući to u obzir, jasno je da CR-V dolazi sa zbirkom sigurnosnih karakteristika u standardnoj opremi. To su tempomat, ABS,EBD, te za bolju kontorolu u svim uvjetima (VSA). Rezultat je da CR-V funkcionira sigurno u svim uvjetima na cesti – snijeg, poledica, kiša.