FR-V

 

 

 

Redizajnirana Honda FR-V - Funkcionalnost prije svega

Dizajniranjem Honde FR-V napravljen je pomak u odnosu na standardan oblik kompaktnog monovolumena, a ove godine predstavila nam se s novim dotjeranijim izgledom, dolazi s novim 1.8 litrenim agregatom.

Dobro znani 2.2litarski i-CTDi agregat sada ima filtar česticu dostupnu kao opciju, a 1.7 i 2litarski benzinci su zamijenjeni 1.8litarskim SOHC i-VTEC-om s 140 KS agregatom već poznatom varijantama Civica.

Nudeći iznimnu performansu i ekonomičnost potrošnje kao i najnoviju VTEC tehnologiju i tehnologiju redukcije trenja, nudi novi element kombinaciji: zakašnjelo zatvaranje usisnog ventila u kombinaciji s široko otvorenim ventilom gasa tijekom uvjeta vožnje s malo tereta kako bi se smanjili gubici pri pumpanju i poboljšala ekonomičnost goriva.

Izvana, model 2007. može biti prepoznat po novoj tamnoj završnoj nijansi rešetaka, prednjih svijetla, kvaka, stražnjih svjetala i po nižem smještaju registracijskih oznaka. Unutra, novi mekan zelenkasto plav tekstil prekriva sjedala i vrata, dok svi modeli sad imaju metalik boju na kontrolnoj ploči napredne tehnologije. Dodatna svjetla u prostoru za prtljagu pružaju veće pogodnosti.

Poboljšano još nekoliko predmeta, uključujući naslonjače za glavu na prednjim sjedalima, naslonjači za ruke na stražnjim sjedalima, dok postolje na prednjem srednjem sjedalu, ako se prednja polovice jastuka na sjedalu podigne prema naprijed, sada sadrži dva odjeljka i držače za čaše s poklopcima.

FR-V sad ima i pomoćnu utičnicu za iPod ili slične sprave za spremanje audio datoteka. Inače, FR-V i dalje nudi nevjerojatno fleksibilan, praktičan i inteligentan interijer pružajući pri tom dinamičnu i zabavnu vožnju. Sa svih 6 sjedala u dva reda, putnicima je vrlo lako međusobno komunicirati, što čini ovaj način putovanja još ugodnijim.