civic_hybrid

 


Istinski revolucionaran

Honda Insight iz 1999. godine je bila prvi Hondin hibrid, a s njim se Honda obvezala da će i u budućnosti držati primat u tehnološkim dostignućima i očuvanju okoliša. Nastavak hibridne tehnologije uslijedio je 2003. godine, pojavom Honde Civic Hybrid, koja je objedinila sve novitete s tehnološkog aspekta s novitetima dizajna, kako bi se proizvelo što zabavnije vozilo s najmanjom potrošnjom goriva na svijetu.
Honda Civic iz 2006. godine je najštedljivija i ekološkim rječnikom rečeno ''najzelenija'' Honda u povijesti. Osim što je ekološki prihvatljiv, Civic Hybrid se može podičiti i s dinamičnim karakteristikama, visokim stupnjem udobnosti i sigurnosti.

Civic Hybrid koristi IMA (Integrated Motor Assist) sustav koji se sastoji od 1.3 litarskog benzinskog agregata, maksimalne snage od 95 KS i 123 Nm okretnog momenta te elektromotora koji razvija 20,4 KS uz 103 Nm momenta. Ukupna snaga sustava iznosi 116 KS. Benzinski agregat je primarni izvor snage, dok se elektromotor uključuje pri pokretanju i ubrzanju.

Prijenos snage se obavlja preko automatskog bezstupanjskog mjenjača (CVT) koji kontinuirano širi prijenosne omjere, a osim standardnih položaja za automatski mjenjač ima i položaj S ili Sport za dinamičniji režim vožnje.

Civic Hybrid postiže maksimalnu brzinu od 185 km/h, a prosječno emitira samo 109 g/km CO2, a zanimljiva je i mala potrošnja od 5,2 l/100 km u gradskoj vožnji, dok u kombiniranoj vožnji potrošnja iznosi samo 4,6 l/100 km.

Civic Hybrid je dobio laskavu titulu ''2006 World Green Car''.