type_r

 

 

Gentleman racer

Civic Type R se očekivao s velikim nestrpljenjem, a nasljednik je modela čija je prodaja zbog jedinstvenih voznih osobina nadmašila sva očekivanja. Oznaka Type R već niz godina predstavlja sinonim za izvrstan agregat, najbolji ovjes te nudi nenadmašne performanse u vožnji. U skladu s navedenim u Hondi nisu imali razloga za povećanje snage agregata, već su postojeći doradili do filigranske savršenosti.

Srce Honde Type R je 2.0 litarski DOHC i-VTEC benzinski agregat koji pri 8000 okretaja u minuti isporučuje 201 KS, a najbolje od sebe daje tek nadomak crvene zone na brojčaniku okretaja. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 6,6 sekundi, uz maksimalnih 235 km/h.

Izvrsna vozna svojstva potpomognuta su savršeno preciznim 6-stupanjskim mjenjačem - ručica je kratka, mijenjanje precizno, a prijenosni su omjeri skraćeni. Moćno ubrzanje, efikasno kočenje te izrazito precizan ovjes daju mu za pravo da se smjesti na sam vrh ljestvice najuzbudljivijih automobila u svojoj klasi.

Atraktivan izgled Honde Civic Type R mnoge će ostaviti bez daha. Uz prestižni crveni znak, koji krasi samo Type R model te bezbroj sitnih detalja, koji su posebno dizajnirani za Type R, dodatan ekskluzivan sportski vanjski izgled daju i aluminijski naplaci od standardnih 18 do 19 cola.

Unutrašnjost karakterizira sportski profilirana sjedala sa zagasito crvenim dodacima tipičnim za Type R. Srebrni upravljač presvučen crnom kožom sa crvenim šavovima i crvenim ''H'' logom u sredini pruža dojam ekskluzivnosti i jedinstvenog identiteta. Kako bi svaki Type R bio uistinu poseban, neposredno ispred ručice mjenjača nalazi se pločica s jedinstvenim serijskim brojem.

Novi Civic Type R predstavlja jedinstvenu harmoniju dizajna, imidža, snage, vrhunskih performansi i na kraju ne manje bitno izražene posebnosti kao što su i sami vlasnici ''gentleman racera''.